onsdag 26. august 2009

Bedre sent enn aldri

med oppdatere gårsdagen. Jeg hadde såpass vondt igjen igår at jeg bare gikk og la meg. Egentlig like greit, ingenting å sitte oppe etter iallefall.

Igår startet dagen med et brak! Noe over 6 ringte telefonen, jeg og ungene sov ennå. Om jeg kunne passe ei lita tulle, de sto på utsiden, hehe... Bare koselig det! Ungene leker så godt sammen atte... Bare innimellom jeg må gripe inn litt, det hender det går litt hardt for seg. Min lille Terror gir seg jo ikke på tørre møkka om han har bestemt seg for en ting, og det er krefter i den lille kroppen.

På ettermiddagen fikk Prinsesse IF og Terror besøk av sin bestemor, og det er jo alltid stas! Ingen bestemor er så morsom som deres bestemor. Terror gikk fra ¨å være grisesur til verdens blideste unge. Er vel sant at de tar det ut hos mor. Spørs om det ikke er noen tenner på vei igjen. Gutten er 13 måneder og fremdeles kun 3 tenner.

Mannen rakk hjem igår og, han rakk akkurat ikke ungene, men likevel... må jo si han var tidlig hjemme da. Da det passer midt i rævsprekka at jeg er sjuk.

Jo, og stakkars lille gutten min igår som prøvde å leke med jentene. De leker som sagt godt sammen, men innimellom stenger de han ute, for han er jo bare en "baby" ennå. Yeah right, babyen tar de nesten igjen i størrelse, men det er en annen historie. De kalte han for en stor stygg og farlig isbjørn og løp fra han. Så hver gang han fikk løpt bort til de, så løp de ifra han. Til slutt ble han kjempelei seg og satte seg ned og begynte å gråte. Var lei seg lenge etterpå. Og så var han ingen farlig, stygg isbjørn lenger, men kunne få leke med de.

Og så har vi min nydelige datter, hun har de fineste løsningene på alle problemer her i verden. Hver gang hun blir sur på meg, så skal hun reise til tante Simone. Det er jo greit det forsåvidt, men tante bor jo ca 80 mil unna. For Prinsesse IF er jo ikke det npe problem, for hun kan jo ta bussen. Men igår så sa jeg at jeg tror ikke det går noe buss dit, for det er veldig veldig langt. Tydelig hun satte seg litt i tenkeboksen, for noen timer senere hadde hun løsningen: Helikopter selvfølgelig!

mandag 24. august 2009

Blåmandag

Mandag igjen og nok ei uke påbegynt. Lille Terror startet dagen klokken 5, da var ikke jeg spesielt klar for å starte, så jeg ga han ei flaske med Drikki, det er første gangen jeg har gjort noengang, og jeg trooor han sovnet igjen. Iallefall hørte jeg ikke mer før Prinsesse IF sto ved senga mi og spurte om jeg kunne stå opp og hente "pustern" som hun kaller det. Prinsesse IF har astma, og hun vet at "pustern" løser opp når hun tetner til. Vi sto selvsagt opp alle tre da, da vart klokken 8, og da er det strengt tatt morgen.

Terror har hatt skikkelig drittdag idag, skikkelig og! Da snakker jeg ikke om en gutt som er litt grinete, men en gutt som er noe inni hampen grinete! Prinsesse IF tror jeg gleda seg til Lillebror skulle legges. Jeg trodde jo at en dupp kom til å gjøre underverker og, men gutten var like sur da han sto opp som han var da han ble lagt. Takke f*** for at vi har stort uteområde sier jeg bare.

Så var det min tur til å drite meg ut med tanke på middag idag. Stroganoffgryte er jo egentlig kjempegodt! Lagde hjemmelaget potetstappe og stekte kjøtt, blandet ut posen med vann, og skulle bare ha melk i... men hvor er melka? Vi er faktisk tomme! Men gidder jeg gå og kjøpe? Neida, jeg improviserer... Det er jo aldri noe heldig tatt i betraktning at jeg ikke er så nevneverdig flink kokk i utgangspunktet. I stede for melk bruker jeg litt fløte og creme freesh(eller hvordan det staves). Resultat: Maten er totalt uspiselig!!! Ungene syntes det var godt, så da har vel mannen rett i sine antakelser om at de er født uten smaksløker.

Nå er det snart natt for min del og, har gleda meg til å legge meg. Såååå trøtt! Og en dag nesten uten smerter, bare småkvalm og sliten, så jeg skal ikke klage. :)

søndag 23. august 2009

Til og med mannen kan feile...

Mannens tabbe kommer etterhvert, men aller først må jeg jo kringkaste at jeg faktisk klarer å stå og gå selv idag, så formen er MYE bedre! Fantastisk! Hva som gjorde utslaget vet jeg ikke, men deilig er det.

Mannen og min svigerfar har pusset opp en del på huset idag og, så nå har vi snart pent tak på barnerommet og. Det stygge som var der fra før var bare stygt. Imens fikk ungene besøk av bestemor, noe de var strålende fornøyde med. Jeg fikk da "kjeft" for at jeg ikke hadde bedt om hjelp de dagene jeg har vært som verst. Skal bli flinkere, må innse at jeg faktisk ikke klarer alt selv, og at det ikke er forventet av noen å være noen supermamma hele tiden, man må ta vare på seg selv og.

Så var det mannens tabbe da. Han hadde lest ei oppskriftsbok, og der var det en rett han har hatt lyst på i flere uker, så idag var dagen. Denne kunne jo bare ikke gå galt, for alt som er i er jo knallgodt! Om man bare ser bort fra de stoooore mengdene med rødvin, som igjen ødela all smaken. Min kjære er helt genial på kjøkkenet, og han kan lage de mest utrolige retter, men denne her var rett og slett fryktelig. Lillebror i huset syns det var knallgodt, så han spiste noe helt vanvittig. Mannen var så misfornøyd at han har bare snakka dritt i hele dag. For å sitere han om maten:
  1. *****(lillebror) må faen meg væra født uten smaksløker, for detta smakte rompe
  2. Ja, loff til søndagsmiddag! Jeg kan faen ente laga mat!
  3. møkka her kan jeg fryse til deg, så du kan bruke som brekkmiddel neste gang du får sånn magegreier
  4. jeg er helt sikker på at varm kuruke med loff hadde smakt bedre enn dette her
  5. dette var uspiselig!
  6. og så tok det 3(!!!!) timer å lage, møkkamat!

Når sant skal sies, så var det bare lillebror som syntes dette var godt og, vi andre spiste loff med smør på til middag. Jeg satt og lo, og lo og lo litt til. Vel, nå er mannen sur, har drukket et glass hvitvin for å drukne sine sorger, så er det rett i seng. stakkars!

Når de håpefulle gir en grått hår


Ja, det er da vel en gang innimellom at man føler at man har totalt mislyktes i barneoppdragelsen. Dette er en gammel historie, og dertil et gammelt bilde, men en historie som jeg vil huske, nettopp fordi den i ettertid var litt søt.
Jeg hadde nettopp lagt lillebror mens storesøster satt nede og så på barne-TV... trodde jeg! Det gjorde hun IKKE!
Jeg kommer ned, og den nydelige toåringen møter meg med et smil og sier; "se på meg a, superflink" Hun har nemlig lagd babygrøt, helt alene... Men hun har ikke lagd den i en tallerken slik man pleier, neida... hun hadde lagd grøt i min tøysofa! Dette er jo i og for seg ille i seg selv, for grøtpulver sitter jo ganske godt, men hun hadde jo da i tillegg blandet grøten med vann OG pepsi max!
Ög hva gjør man da? Skriker og bærer seg gal? River seg i håret i ren frustrasjon eller? Nei, en blir litt oppgitt, men gjort er gjort og spist er spist. Ungen var strålende fornøyd med egen innsats og syntes selv hun var superflink!
Det er i slike tilfeller man priser seg lykkelig over sofa med vaskbart trekk, og klok av skade setter grøt, mel og annet klin på et annet sted.

lørdag 22. august 2009

Vondt vondt vondt!

Etter å ha sovet bort hele fredag kveld pga magesmerter, så er jeg egentlig litt sur. Så av ren trass sitter jeg oppe idag. Det gjør fremdeles vondt, så jeg har vel egentlig mest lyst å legge meg. Tverr og egen er det noe som heter. Fått kjøpt idoform balanse, har et lite håp om at det kan fungere, hvis ikke blir jeg nødt å bite i det sure eplet; ringe legen!

Fått gjort unna ukeshandelen idag, så vi trenger ikke tenke mer på det. Egentlig veldig greit, gjør dette hver lørdag, både mer praktisk og mer økonomisk. Ble betraktelig flinkere til å planlegge etterhvert som barna kom.

Nå som det er helg er jo mannen hjemme og. Han rakk forresten barna igår, så var vel idet han kom hjem at jeg la meg. Idag lagde han kotletter surret i fløte, champingjong, vårløk og purre med poteter til. Det var suverent godt, men så ble jeg jo kvalm igjen. Møkkakropp!

Nei, satser på en bedre dag i morgen! God helg!

torsdag 20. august 2009

I nødens stund drikker fanden melk

Ja, det er vel det mest fantastiske med denne dagen her. Lille herremannen min som ble 1 år i juli drakk melk! Han tok flaska og drakk opp alt som om dette var noe han hadde gjort hver dag. Det ble ammeslutt på han da han var året, akkurat som jeg gjorde med hans søster. Overgangen fra pupp til vanlig melk på henne var uproblematisk, så jeg var jo hellig overbevist om at det kom til å bli det med lillebror og. Jommen sa jeg smør! Vi prøvde kald melk og varm melk, men ikke snakk om! Til slutt klarte vi å inngå et kompromiss; melk blandet med Drikki, men selvsagt mest Drikki i, for eller gikk flaska veggimellom. Så tenkte jeg at jeg måtte prøve idag da... Og jammen drakk han melk! Enten syns han det var godt, eller så var han fryktelig tørst. I nøden stund drikker vel fanden melk.

Det ble jo ei lang avhandling om ca ingenting, men det er da sånne ting dagene går ut på når man går hjemme med små barn. Det er de små gleder i livet som gjør det så fantastisk!

Idag kom det venninnebesøk til storesøster og, det var gjensynsglede som var helt rørende. De har ikke sett hverandre på hele sommeren, så dette var skikkelig stas. De har lekt sammen alle tre idag og kosa seg skikkelig uten nevneverdig krangling. Det finnes vel ikke noe mer fantastisk en barnelatter. :)

Eller så er formen min litt bedre idag. Jeg foretrekker fremdeles å sitte fremfor å stå pga smerten, men det er ennå ikke såpass ille at jeg mener at det er nødvendig med legebesøk, men det vurderes!

onsdag 19. august 2009

Å google seg til en diagnose

Jepp, det er utrolig mye nettet kan brukes til... Jeg har hatt vondt i ribbena, spesielt på høyre side i et par uker nå. Ene gangen kostet det meg en hel dag i senga, jeg klarte ikke reise meg uten å spy av smertene. Jeg har hatt dette, vært småkvalm og trøtt, men smertene har vært mindre intense, takke f*** for det! Men de er der, og jeg er fremdeles trøtt og kvalm.

Hva gjør man da? Leger er jo som sagt for pingler, så i stede for å være lur, så googler man! Setter sammen på google alle symptomene med et + mellom og trykker "søk", og dermed har man en diagnose. Så konklusjonen er da: Gallestein eller tredje trimester av svangerskap.

Tredje trimester av et svangerskap kan det ikke være, det burde jeg ha merket nå. Gallestein da, det høres jo forsåvidt vondt ut, og det blir jeg da enig med meg selv om at jeg har. Så begynner jeg å lese mer spesifikt om gallestein, og plutselig ligner det ikke fullt så mye lenger...

Konklusjon: Det er nok en grunn til at leger har de årene på skolebenken, og googlediagnose er ikke fullt så pålitelig likevel!

tirsdag 18. august 2009

Nok en dag overlevd!

Tenk det da, de to første dagene etter ferien har gått som en drøm, helt fantastisk! Ungene har oppført seg eksemplariske som bare det, og da er vel igrunn alt helt topp. Vi startet dagen alt for tidlig ifølge meg, sånn ca på samme tid som de første fuglene synger. Frokost og så var det full fart på Knoll og Tott. Lillebror har lært seg å gå, helt fantastisk den stilen. Eller; han går ikke lenger, han løper. Hadde jeg bare skjønt hvordan jeg får inn mobilvideoer. *sukk*

Dagen ble jo komplett da barnas bestemor, altså min svigermor, kom på besøk. Dette er bestemor med stor B, og ungene er virkelig glad i henne. For å sitere min datter da hun hadde ødelagt noe som var bestemors og jeg påsto at bestemor kunne bli sint; "nei mamma, det går ikke an det vel!" Bestemor har de tvinnet rundt lillefingeren, selv om bestemor selv påstår at hun har klare grenser. Yeah right! LOL!

Men så kom dagens nedtur... Det var klart for barne-TV, og storesøster hadde gledet seg hele dagen til å se Dora. Klokken er endelig barne-TV, vi slår på og setter oss ned og venter... næh... Ingen Dora, men et eller annet om bier! Eeek, snakk om å ødelegge dagen for lille prinsesse da! Sender dermed en stooor takk til Playhouse Disney som faktisk sender Små Einsteins før leggetid.

Jupp, det var vel dagen idag. Nå er jeg nydusja, burene til Rart, Troy, Malina, Kuzcovina, Leyla, Shadow, Chevelyn, Christa, Ariel, Tequila, Nitra og Kronk er rene og. Ja, en temmelig flott dag!

mandag 17. august 2009

Tilbake til hverdagen!

Jupp, tenke seg til det da! Jeg og mannen har klart å være hjemme sammen i 4 uker uten nevneverdig krangling! Det er nesten for godt til å være sant... Kanskje fordi vi har pusset opp og dermed knapt sett hverandre? Hehe... Men det er unektelig deilig å være tilbake i normal hverdag igjen.

Dagen startet med et vræl fra min kjære sønn klokka 5, da var han ferdig med å sove. Snakk om å være våken da, det er mer enn man kan si om mora. Og fordelen med to tette kom tydelig frem da storesøster våknet. Hun hentet duploespa, så satt de i senga og bygde. Ingen årets mamma-pris der gitt, men jeg må si det var fantastisk med litt ekstra søvn. :)

Det har vært deilig å ha mannen hjemme, men det er jammen deilig å bli alene igjen og! :)

søndag 16. august 2009

Da var vi igang!

Aller først må jeg finne ut hvordan dette fungerer, så kan det være det kommer noen lure filosofiske greier etterhvert. Heeeey!!! Jeg har fått meg blogg! *danser banandansen*

Men; nå har mannen i huset lagd biff, så får bli mer en annen gang. Jupp, det er han som kan mat! Mine kokkekunnskaper kan jeg legge ut litt om senere!